Едно модно правило, което научихме по време на карантина

list In: Мода

Модният свят винаги ни е учил да избираме тоалета си въз основа на нашите конкретни планове. Например, ако работим в корпоративна среда, може да се чувстваме склонни да облечем повече костюми или да съчетаем бяла блуза с копчета с пола молив, преди да се отправим към офиса. За следобедния брънч обикновено държим нещата небрежни с тениска и дънки и обикновено спестяваме блестящите рокли за сватби и изискани вечерни срещи.

След като обаче удари пандемията на коронавируса и започнахме да се поставяме под карантина у дома, нашият мисловен процес зад обличането започна да се променя. Редуването на суитшърти и пижама ден след ден бързо губеше своята привлекателност и започнахме да пропускаме останалата част от гардероба си.

Поиграхме си с бижута, само за да повдигнем духа си, и изпробвахме тенденциите, които първоначално бяхме твърде изнервени, за да опитаме. Колкото по-дълго бяхме на закрито вкъщи, толкова по-дълго експериментирахме с модата и скоро останахме да се чудим: кой казва, че дантеленият топ и чорапогащниците не са подходящи за сядане на дивана? Не бихме ли могли да носим къси панталони с висока талия и щампован кроп топ за разходка с кучето?

Винаги сме били склонни да отхвърляме остарелите модни „правила“, след като осъзнахме, че имат нулев смисъл. Може да ни отне няколко седмици, но след като се вторачихме с копнеж във всички неносени дрехи в шкафовете си, открихме най-доброто модно правило от всички: че наистина няма такива.

Време е да забравим за прекалената предпазливост, когато определяме кое е „подходящо“ или норма за мястото, на което сме се запътили. Може би не бихме помислили да облечем черна рокля с деколте и бляскави обувки, за да се отправим към зъболекаря, но всъщност няма нещо, което да ни попречи да го направим.

Защо да не можем да обличаме каквото пожелаем, когато пожелаем?

Остави коментар

Моля имайте предвид, че коментарите първо трябва да бъдат одобрени преди да бъдат официалто публикувани
Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота January February March April May June July August September October November December